Paastoernooi 2019 van I.S.B.V. Venray e.o.

webmaster isbv

Afgelopen zaterdag 20 april 2019 vond het 39e Nationale Para Ranglijst tafeltennistoernooi (in de volksmond Paastoernooi) plaats voor mensen met een beperking in de tafeltennishal van TTV Red Stars, georganiseerd door Invaliden Sport- en Belangenvereniging Venray e.o. (I.S.B.V. Venray e.o.).

Al vroeg op Paaszaterdag ochtend stroomden de spelers, met begeleiders en uiteraard vele vrijwilligers, binnen om deze dag een goede prestatie neer te zetten. Net als voorgaande jaren kwamen de deelnemers uit heel Nederland, zoals Delft, Zoetermeer, Zwolle, Amersfoort, Nijmegen, Dedemsvaart, Schagen, Veldhoven, Hilversum, Utrecht, Budel, Brunssum, Blerick, Weert en natuurlijk Venray.

Het toernooi werd na een inleidend woord van voorzitter Mat Klaassens officieel geopend door onze wethouder van Sportzaken van de gemeente Venray Anne Thielen door samen met Ankie Muijsers enkele balletjes te slaan.

Al snel was de strijd in de 6 verschillende klassen in volle gang en ging het er binnen soms heter aan toe dan de zomerse temperaturen buiten de hal.

In de 1e en 2e klasse waren er minder deelnemers doordat er vooral uit deze klassen spelers deelnemen in de reguliere competitie (denk hier b.v. aan olympisch kampioen Kelly van Zon), waardoor deze niet aan dit toernooi mee kunnen doen. Maar de overige klassen 3 t/m 6 waren goed bezet met in totaal ongeveer 65 deelnemers.

De spelers van de Invaliden Sport- en Belangenvereniging Venray e.o. presteerden uitstekend tijdens dit toernooi, met natuurlijk de prachtige 1e plaats voor Antonio Bovee in de 4e klasse plus nog 2 maal een 4e plaats voor Stefan van Bergen in de 3e klasse en voor Annette Aerts in de 6e klasse. De overige spelers van I.S.B.V. Venray e.o. Ankie Muijsers, Rahim Azdhari, Wilbert Litjens en Harrie Jacobs, speelden ook een goed toernooi, maar vielen helaas net buiten de prijzen.

Zoals al vaker is gebleken doen de sportprestaties van deze sporters met een beperking niet onder voor hun valide sportvrienden!

Na afloop van de finales werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Mat Klaassen en toernooileider Huub Thijssen.

Winnaars:
1e klasse: Jeroen Kuipers, Tafeltennis Nijmegen
2e klasse: Yannick Paredis, Budilia
3e klasse: Ine Korthout, NON
4e klasse: Antonio Bovee, I.S.B.V. Venray e.o.
5e klasse: Marcel Leyten, BGS
6e klasse: Youri van Gaalen, Gispen

Winnaars troostronden (gespeeld vanaf 4e klasse):
4e klasse: Eric Sedee, Zuiderhuis Megacles
5e klasse: Ankie der Kinderen, Helmond ‘57
6e klasse: Joost Notenboom, Zuiderhuis Megacles