NK Sjoelen in Barneveld

webmaster isbv

Wethouder Anne Thielen heeft afgelopen zaterdag 15 december 2018 in het MFC Brukske de 1e selectiewedstrijd in Limburg voor het NK Sjoelen 2019 in Barneveld geopend. Het is de eerste keer dat er een officiële wedstrijd van de Algemene Nederlandse Sjoelbond in Venray is gespeeld.
In haar openingswoordje benadrukte zij dat de gemeente Venray het bevorderen van het sporten door de inwoners hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen door validen, maar zeker ook door mensen met een beperking.

Zij ging graag in op de uitnodiging om de eerste sjoelschijven te gooien en moest erkennen dat dit zo gemakkelijk nog niet was.
Daarna was het de beurt aan de sjoelers om de stenen door de poortjes te laten verdwijnen.
Dit gold ook voor de sjoelers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. (I.S.B.V. Venray e.o.), die een thuiswedstrijd speelden. Zij vielen allemaal in de prijzen.
Kopman Mat Klaassens wist in de klasse HB een gemiddelde te halen van 132,35 en werd daarmee 1e in deze klasse.
Bas Pastors werd 3e in de klasse H met een gemiddelde van 106,00.
Na een afwezigheid van bijna een jaar was Jan Pijpers ook weer van de partij. Met een prima gemiddelde van 102,30 wist hij in de klasse I beslag te leggen op de 2e plaats. Marjan Litjens kwam na promotie voor het eerst uit in deze klasse. Dat dit berecht is bewees zij met een gemiddelde van 100,50 en de 3e plaats.
Piet Hermans kwam in de klasse J niet verder dan de 2e plaats met een pover gemiddelde van 89,90. Daarmee eindigde hij net voor Leo Janssen die het toernooi afsloot met de 3e plaats door een gemiddelde van 88,00.