Kids Actief 2018

Red Stars organiseert naschools sport- en spelaanbod voor kinderen van 6 tot 9 jaar die graag willen bewegen of op zoek zijn naar een sport.

Kinderen spelen minder buiten dan vroeger. Op school krijgen ze minder gym-uren. Kinderen bewegen steeds minder en 10% ontwikkelt zelfs een motorische achterstand. Bewegen is belangrijk voor de motorische ontwikkeling en spel is essentieel voor de emotionele ontwikkeling en om te leren samen te werken met andere kinderen.

Daarom organiseert tafeltennisvereniging Red Stars onder de naam Kids Actief een naschools sport- en spelaanbod op 6 dinsdagmiddagen in januari en februari 2018 voor kinderen van 6 tot 9 jaar. De middagen worden verzorgd door twee jonge, enthousiaste sportbegeleiders met een ruime ervaring en een opleiding in sportonderwijs en pedagogiek. Zij zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat en spelen met maatwerk in op de wensen en vaardigheden van de kinderen.

Het programma bestaat uit een gevarieerd aanbod van sport- en spelvormen, opgebouwd uit warming up, blokken van een kwartier sport en een leuk eindspel. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de motoriek en samenwerking. Het doel van Kids Actief is om op een plezierige manier met verschillende sporten kennis te maken. Uiteraard is tafeltennis een van de sporten die aan bod komen.

Na afloop krijgen alle kinderen een Kids Actief diploma. Drinken en fruit in de pauze is inbegrepen. Materialen, zoals tafeltennisbatjes, worden ter beschikking gesteld. Sportschoenen en -kleding en zijn uiteraard vereist.


De eigen bijdrage is € 25 voor 6 middagen. Kids actief vindt plaats op dinsdagmiddag 9, 16, 23, 30 januari en 6 en 13 februari 2018. Telkens van 15.30 tot 17.00 uur. Inschrijven kan vóór 3 januari een email met de naam van het kind, leeftijd en contactgegevens te sturen naar secretaris@redstarsvenray.nl. Er is plaats voor maximaal 12 kinderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding