Grandioze prestaties tijdens Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Rotterdam

webmaster isbv

Afgelopen zaterdag 1 juni 2019 is in Rotterdam gespeeld om de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis 2019.
Er werden door de leden van Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. tot grote verrassing en verbazing van velen, zelfs 2 titels veroverd en ook nog een 3e plek behaald!!!
Zoals altijd bij de Nederlandse Kampioenschappen werd er begonnen met alle poulewedstrijden in het enkel. Voor de I.S.B.V. Venray e.o. kwam Annette Aerts uit in de 6e klasse Rolstoelers. Annette ging er letterlijk eens “goed voor zitten” en sloeg iedereen in 3 games van tafel. Een goed begin is het halve werk is het spreekwoord en daar was geen woord Frans bij!
In de 5e klasse bestond er helaas 1 poule uit slechts 4 spelers en laten daarin nu juist 2 spelers van I.S.B.V. Venray e.o. uitkomen. Tijdens een toernooi kom je sowieso al niet graag iemand van de eigen club tegen en al helemaal niet tijdens een NK.
Dit betekende ook dat er nog maar 3 wedstrijden in de poule gespeeld hoefde te worden door Ankie Muijsers en Rahim Azdhari met als gevolg dat het toernooi ook al na 3 wedstrijden afgelopen kon zijn. Voor Ankie werd dit scenario meteen de waarheid, want ondanks goed spel werd er 2x verloren en was dit het einde van het NK voor haar. Rahim daarentegen kwam uitstekend voor de dag en plaatste zich voor het vervolg. Eveneens in 5e klasse kwam Wilbert Litjens uit en ook hij speelde verdienstelijk met als beloning ook een plek in de vervolgronde.
Voor de I.S.B.V. Venray e.o. kwamen 2 spelers uit in de 4e klasse, namelijk Kelly Creemers en Antonio Bovee. Kelly speelde bij vlagen uitstekend, maar de tegenstanders waren gewoon beter. Antonio kwam zag en overwon in zijn poule met groot gemak, alle opponenten werden met groot machtsvertoon aan de kant gezet.
Tot slot hadden had de vereniging nog 1 troef die uitkwam in de 3e klasse. Stefan van Bergen begon met een spannende 5-gamer die hij uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Hierna werd er ondanks fel verzet van Stefan 2x verloren om tot slot zijn laatste wedstrijd nog winnend af te sluiten. Dit betekende wel dat Stefan helaas klaar was met zijn toernooi.
Hierna werd er om de titels in het dubbelspel gespeeld met 3 spelers van I.S.B.V. Venray e.o. Dit werd helaas geen succes, omdat alle spelers in de poule al werden uitgeschakeld.
Vervolgens werden de vervolgrondes van het enkelspel uitgespeeld. Annette Aerts kreeg nu duidelijk meer tegenstand, maar ze bleef goed en slim spelen waardoor ze tot de finale kwam. Hierin moest ze aantreden tegen Esther Brand, die de 1e game ruim wist te winnen. Vervolgens zette Annette zich schrap en pakte ze bijzonder knap de 2e game en daarna werd de 3e game weer wat ruimer gewonnen. De 4e game was ook voor haar met 2 punten verschil. Een fantastische prestatie voor iemand die normaliter na een paar uur al last krijgt van allerlei ongemakken in de rolstoel en dan tijdens zo’n lange en slopende dag alle pijn weet te verbijten, met een Nederlandse titel als beloning. Petje af!
Wilbert Litjens moest het in de 5e klasse in de vervolgronde opnemen tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst Marcel Leyten. Na veel strijd moest Wilbert toch zijn tegenstander feliciteren met de overwinning.
De andere troef in het vervolg van de 5e klasse was Rahim Azdhari. Hij moest het in de halve finale opnemen tegen diezelfde Marcel Leyten. Rahim wist helaas ook niet te winnen van deze tegenstander. En voor hem restte dus de wedstrijd om de 3e en 4e plek tegen Ankie der Kinderen. Rahim wist de partij in 4 games te winnen met een mooie bronzen plak als beloning.
Antonio Bovee kwam tot slot in de 4e klasse nog in de strijd om de prijzen. Hij versloeg alle tegenstanders met een enorme vastberadenheid, veel doorzettingsvermogen en wat hulp van
boven! Een zeer verdiende Nederlandse titel was zijn beloning. En een prachtige afsluiting van een mooi kampioenschapstoernooi.