Afsluitingsavond seizoen 2018-2019 van I.S.B.V. Venray e.o.

webmaster isbv

Het was druk op vrijdagavond 5 juli 2019 in het MFC Brukske.
De Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. sloot hier traditiegetrouw het sportseizoen 2018-2019 af met een gezellige feestavond, waarin de leden samen terugkeken op het afgelopen seizoen.
Voorzitter Mat Klaassens opende de avond met het feliciteren van de 2 fantastische Nederlands Kampioenen van de vereniging bij het tafeltennissen.
Annette Aerts was op 1 juni 2019 Nederlands Kampioen geworden in de klasse 6 rolstoelers tijdens het NK Paratafeltennis 2019 in Rotterdam.
Ook Antonio Bovee werd op die dag Nederlands Kampioen in de klasse 4 lopers.
Bovendien was er een 3e plaats voor Rahim Azdhari in de klasse 5 lopers.

Tafeltennissen
Tafeltennistrainer Huub Thijssen was vol lof over de inzet en de prestaties. Verschillende spelers waren het vorig seizoen gepromoveerd naar een hogere klasse. Desondanks werden er in het afgelopen seizoen vele ereprijzen in de wacht gesleept met als hoogtepunt de Nederlandse Kampioenschappen.
Gedurende het seizoen verzamelde Kelly Creemers in groep B 90 punten met als beloning de 3e plaats. Net als voorgaande jaren wist Christ Jenniskens de 2e plaats te veroveren met 98 punten. Annette Aerts stak echter met kop en schouders uit boven de anderen met 148 punten.
In groep A was het Wilbert Litjens die verrassend de 3e plaats behaalde met 246 punten. Antonio Bovee kwam tot 314 punten, deze leverde hem de 2e plaats op.
Net als 3 jaar geleden was het Ankie Muijsers, die de 1e plaats voor zich opeiste met 337 punten.
In het klassement om het beste toernooigemiddelde eindigde Wilbert Litjens op de 3e plaats met 133 punten. Ankie Muijsers werd 2e met 152 punten. Winnaar van dit klassement werd Antonio Bovee met 178 punten.

Zwemmen
Sporttakleider Germy Joosten dankte de zwemmers voor de leuke en sportieve sfeer tijdens het uurtje zwemmen in de Sprank iedere zaterdagmorgen.
Zij wilde de aanmoedigingsprijs dit seizoen uitreiken aan Yolanda Willemsen voor de plezierige manier waarop zij steeds weer met de anderen samen lol maakt. Yolanda kon helaas deze avond niet aanwezig zijn en ontvangt daarom de prijs in de Sprank.
Dit geldt ook voor Piet Cox die de wisselbeker van het zwemmen had gewonnen.

Bowlen
Jan Theeuwen had als sporttakleider weer een mooi lijstje van de beste bowlers.
Tot op het laatst was het onzeker wie de strijd om de 2e en 3e plaats zou winnen.
Uiteindelijk was het Jan Theeuwen zelf die met 80 punten op 3e plaats eindigde. Marly Vervoort had hetzelfde aantal punten, maar haar gemiddelde was meer toegenomen dan dat van Jan. Daarom kreeg zij de beker voor de 2e plaats uitgereikt. Angelique Allards toonde het hele seizoen al dat zij grote sprongen voorwaarts maakt. Zo gooide zij op 18 februari het ongelooflijk aantal van 199 pins in één serie. Zij was de enige die dit jaar aanspraak kon maken op de beker behorende bij de 1e plaats. Angelique behaalde maar liefst 103 punten.
.

Sjoelen
Wilma Wismans en Mat Klaassens reikten de prijzen uit aan de sjoelers.
Tijdens de trainingsavonden moet er geschaafd worden aan het behalen van een zo hoog mogelijk gemiddelde. Op de 3e plaats in dit klassement eindigde Jan Pijpers. Leo Janssen deed het iets beter en werd 2e. De 1e plaats was echter weggelegd voor Marjan Litjens. Zij was als enige sjoeler vooruitgegaan met haar gemiddelde.
In het klassement van de beste wedstrijdsjoeler werden Mat Klaassens 3e en Marjan Litjens 2e. Bas Pastors wist als enige zijn gemiddelde te verbeteren tijdens de Limburg Bokaal én de selectiewedstrijden van de Algemene Nederlandse Sjoelbond. Het was dan ook terecht dat hij winnaar werd van de bijbehorende wisselbeker.
Bas behaalde bovendien de 1e plaats bij de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap in de klasse H met een gemiddelde van 114,38. Dit was goed voor promotie naar de klasse G. Een geweldige prestatie. Dit leverde hem deze avond ook terecht de wisseltrofee van de A.N.S. op.
Uit handen van Mat Klaassens ontving Wilma Wismans een aanmoedigingsprijs. Om medische gronden kan en mag zij niet meer sjoelen. Desondanks blijft zij sporttakleider en verzorgt zij de sjoelers iedere woensdagavond van een heerlijk kopje koffie of thee of een glaasje chocomel.

Bartelstrofee
De oprichter van de vereniging, de heer Bartels, heeft in 1987 een trofee in het leven geroepen die ieder jaar wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging.
Het was overduidelijk wie dit jaar de Bartelstrofee in ontvangst zou mogen nemen uit handen van voorzitter Mat Klaassens.
Dit kon niemand anders zijn dan Antonio Bovee. Op een geweldige manier maakte hij tijdens de verschillende tafeltennistoernooien promotie voor zijn sport en voor de vereniging. Gedurende het seizoen wist hij maar liefst 6 toernooien in de klasse 4 af te sluiten met de 1e plaats.
Hoogtepunt was uiteraard het behalen van het Nederlands Kampioenschap in klasse 4 in Rotterdam op 1 juni 2019.
Op de foto de trotse winnaar met de Bartelstrofee.